Wat te doen als het geluid op je laptop niet meer werkt? Wij vertellen het je!

Doet het geluid op je laptop het niet meer? Dat is natuurlijk heel vervelend. Je laptop meteen bij het grofvuil zetten, is echter ook weer niet nodig. Vaak zijn problemen met het geluid immers eenvoudig op te lossen. In dit artikel bespreken we een aantal van de redenen die er zijn waarom het geluid op je laptop niet werkt. Staat jouw reden er niet tussen of ligt het geluidsprobleem toch wat ingewikkelder, laat je laptop dan eens nakijken door een professioneel laptopreparatiebedrijf.

Het geluid dempen voor alle programma’s

Het is helemaal niet moeilijk om te controleren of je het geluid van je laptop wel of niet voor alle programma’s gedempt hebt. Op de meeste pc’s en laptops verschijnt er in dat geval namelijk een verbodsteken op het speakersymbooltje rechts onderaan. Door op dat symbooltje te klikken, kun je het volume (weer) verhogen. Je kunt het geluid op je laptop ook dempen door een toets of combinatie van toetsen op je toetsenbord in te drukken. Op multimediatoetsenborden is vaak ook een sneltoets voor het snel dempen van het geluid te vinden. Misschien heb je dat per ongeluk gedaan.

Het geluid dempen voor 1 programma

Heb je in een enkel programma geen geluid meer, dan heb je dit waarschijnlijk alleen voor dit programma gedempt. Heb je bijvoorbeeld geen geluid meer bij het afspelen van een YouTube-filmpje in Google Chrome? Dan kun je dit veranderen door naar YouTube te gaan en het filmpje af te spelen dat normaal gesproken wel geluid heeft. Terwijl het filmpje wordt afgespeeld, klik je op het speakersymbool van je laptop dat rechtsonder te vinden is. Klik daarna op ‘volumemixer’. In de ‘volumemixer’ kun je nu controleren of je het geluid voor Google Chrome, de browser waarin het YouTube-filmpje wordt afgespeeld hebt gedempt of niet.

De speakers van je laptop blijken niet of verkeerd aangesloten

Het klinkt misschien gek, maar het gebeurt vaker dan je denkt dat de speakers van laptops niet of verkeerd aangesloten worden en dat er daarom geen geluid is. Je hebt bij het opruimen de kabels van de speakers van je laptop bijvoorbeeld per ongeluk losgetrokken, zonder dat je dat in de gaten had. Of je had wel in de gaten dat je ze los hebt getrokken, maar hebt ze daarna verkeerd aangesloten. Blijken de kabels los te zitten, dan sluit je ze eenvoudig weer aan op de aansluiting van de geluidskaart.

De geluidskaart blijkt niet of niet goed geïnstalleerd

Dat je laptop geen geluid heeft, kan ook liggen aan een foutieve installatie van de geluidskaart. Je kunt controleren of de geluidskaart goed geïnstalleerd is door naar ‘Apparaatbeheer’ in het configuratiescherm te gaan. Blijkt de geluidskaart van je laptop daadwerkelijk niet of niet goed geïnstalleerd te zijn of zie je een uitroepteken erbij staan, dan dien je de drivers van de geluidskaart opnieuw te installeren.

Is er een andere reden waarom je geen geluid meer hebt op je laptop? Is het geluidsprobleem dus nog niet opgelost? Schakel dan de hulp in van een deskundige als macbook reparatie Amsterdam. Er is vast wel een laptopreparatiebedrijf bij jou in de buurt.

Posted on: oktober 26, 2018, by :